Teden otroka v vrtcu

Teden otroka je projekt ZPMS, ki se začne vsaki prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja 7 dni. Temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov, Mednarodna zveza za varstvo otrok (I.V.C.W.) in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne.

Letos bo potekal od 1. do 7. oktobra
Letošnja tema je prosti čas.
Osredotočili se bomo na pomen kvalitetnega preživljanja prostega časa. Zavedamo se, kako dragocen in pomemben je. Tako za otroka, kot za celotno družino. To je tisti čas, ki si ga otroci lahko organizirajo po svoje, ko iščejo tisto, kar jih veseli in navdušuje. Se družijo s prijatelji in razvijajo svoje socialne kompetence, pridobivajo izkušnje iz sveta okoli njih; med plezanjem po drevesih, na košarkarskih in nogometnih igriščih pa tudi na sprehodu po gozdu ali bližnjem travniku.
Družine spodbujamo, da se čim večkrat »prostočasijo« skupaj in da starši kdaj pa kdaj v svoj dom spustijo tudi dolgčas.

V vrtcu bomo skozi celoten teden izvajali različne dejavnosti. Nekatere dejavnosti imamo skupne – gibalni in likovni dan ter ogled predstave gledališča KU KUC, ostale dejavnosti pa si vzgojiteljice izberemo same (praznovanje rojstnega dne, obisk bližnje kmetije, druženje z dedki in babicami, plesni dan,…).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja