Projekti

Projekti se v vrtcu izvajajo z namenom izboljšanja kakovosti dela z otroki. V tem šolskem letu se bodo izvajali naslednji projekti:

– Palček Bralček

– Mali sonček

– Zdravje v vrtcu

– Pasavček

– Sobivanje

 

Palček Bralček – predšolska bralna značka v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor
Branje knjig otrokom ustvarja toplino in krepi čustvene vezi v družini. Poleg tega dobro in pomirjevalno vpliva na starše, saj skupaj z otroki ob knjigah doživijo čar branja in literature. Znanstveniki so dokazali, da imajo otroci, ki jim starši v predšolskem obdobju berejo in se pogovarjajo z njimi, močnejši temelj za uspešno branje in učenje v kasnejših obdobjih.

Mali sonček
Gibalno/športni program je namenjen otrokom od drugega do šestega leta starosti. Sestavljen je iz štirih stopenj:

  • mali sonček – modri: za otroke od 2. do 3. leta starosti
  • mali sonček – zeleni: za otroke od 3. do 4. leta starosti
  • mali sonček – oranžni: za otroke od 4. do 5. leta starosti
  • mali sonček – rumeni: za otroke od 5. do 6. leta starosti

Njegov namen je obogatiti program na področju gibanja s sodobnimi gibalnimi/športnimi vsebinami. Poudarek daje igri in vadbi, ki je prijetna in prilagojena otrokom. Ker se posamezne stopnje programa med seboj dopolnjujejo, povezujejo in nadgrajujejo, lahko otroci predelajo vse štiri stopnje oziroma celoten program.

Z gibanjem otrok zaznava in odkriva svoje telo, preizkuša, kaj telo zmore, doživlja veselje in ponos ob razvijajočih se sposobnostih in spretnostih ter gradi zaupanje vase. Gibanje daje otroku občutek ugodja, varnosti, veselja, skratka dobrega počutja.

MALI SONČEK

 

Zdravje v vrtcu

V sodelovanju z Zavodom za zdravstveno varstvo bodo v projektu v tem šolskem letu sodelovali oddelki 1. in  2. st. obdobja. Strokovne delavke se bodo udeležile izobraževanja, skozi vso šolsko leto pa bodo v vzgojno-izobraževalni proces vnašale vsebine, ki pripomorejo h krepitvi ter ohranjanju zdravja otrok.

Pasavček

Program temelji na pozitivni spodbudi za uporabo otroških sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Osrednja figura je lik Pasavčka, ki na prijazen način opozarja otroke: «Red je vedno pas pripet«. Nosilec projekta je Javna agencija republike Slovenije za varnost prometa, sektor za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Šola sobivanja

Šola sobivanja združuje projekte na vseh področjih trajnostnega razvoja: okoljskem, gospodarskem, socialnem, kulturnem.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja